Το Εργαστήρι του καλλιτέχνη

 Κάθε έργο μου και κάθε εικαστική μου σύνθεση είναι ένα όραμα. Είναι πλήγμα και δώρο.           

 Έρχομαι από την «κραυγή» του Μουνχ, από τη σιωπή του «φιλοσόφου»  του Ρέμπραντ, από τις χωμάτινες αστραπές των ασκητών του Θεοφάνη του Έλληνα, από τις μακριές σκιές του Ντε Κίρικο, από τη λάμπα της Γκερνίκα

 Έρχομαι από το τέλος της ζωγραφικής, από το τέλος του λόγου, από το τέλος του χρόνου, από το τέλος του ανθρώπου. Ενάντια στη σκλαβιά και την ανία της performance και της installation, αναζητώ την ποίηση και τον ποιητή του μυστηρίου.

Μέσα και πέρα από την τέχνη του τίποτα  αναζητώ την τέχνη και τα βήματα της μεταμόρφωσης που δεν τελειώνει, το μυστήριο που δεν είναι  Είναι-μη Είναι.

Αναμμένα νομίσματα λόγου ανεβαίνουν μέσα στο βαθύ γαλανό ουρανό.

Το καλλιτεχνικό μου μονοπάτι διέρχεται ανάμεσα στη φιγούρα και στην αφαίρεση, ανάμεσα στον σουρεαλισμό και στον εξπρεσιονισμό, στην εννοιολογική τέχνη και την pop art, στον ρεαλισμό και τη μετανεοτερικότητα, ανάμεσα στο σύμβολο και το ίχνος,  στο αίσθημα και τη σκέψη.

Χρησιμοποιώ παραδοσιακές ζωγραφικές ύλες αλλά και σύγχρονα μικτά υλικά. Ιδιαίτερα την τέμπερα, υδατοχρώματα, παστέλ και λάδια, αλλά και μέταλλα και νομίσματα, επάνω σε καμβάδες, χαρτόνια, ξύλα, υφάσματα, λαμαρίνες κλπ.

Στα σχέδιά μου χρησιμοποιώ μολύβια, κάρβουνα, γραφίτη και έγχρωμα μολύβια επάνω σε χαρτιά και ξύλα.

Το εργαστήριό μου είναι τόπος μαρτυρίου και λόγου, έρωτος και άσκησης, προσευχής και συγκέντρωσης, δράσης και ανάπαυσης.

Είναι τόπος στάσης και κίνησης, πλημμυρισμένος από μουσικές όλου του κόσμου, λουσμένος σε δημιουργική σιωπή.

Είναι τόπος μόνωσης και διαλεκτικής, σύνθεσης και ανάλυσης, θεωρίας και ησυχίας, μελέτης θανάτου και σπουδής ζωής.

Το εργαστήρι μου είναι στούντιο, μεγάλη βιβλιοθήκη, μουσική δισκοθήκη, ατελιέ, αρένα, κελί και παλάτι.

Το επισκέπτονται σχολεία, παιδικά πρόσωπα, φίλοι, καθηγητές, απλοί άνθρωποι και επίσημοι, καλλιτέχνες και ποιητές. Το διασχίζουν πρόσωπα ζωντανών και πεθαμένων και αγέννητων.   

Πολλοί πίνακες, πολλά σχέδια, πολλά μουσικά cd, πολλές βυζαντινές εικόνες, πολλά λευκώματα και βιβλία τέχνης, θεολογίας, φιλοσοφίας, ποίησης, φυσικής, ιστορίας και λογοτεχνίας.

Αγαπώ να δουλεύω με παραγγελίες. Αγαπώ να δουλεύω σε πολλά έργα ταυτόχρονα.

Αγαπώ να επισκέπτομαι όλη την ιστορία της τέχνης, όλη την ιστορία της εκκλησιαστικής και βυζαντινής εικόνας, όλη τη διαχρονική περιπέτεια των μορφών, του πνεύματος και των πολιτισμών.

Αγαπώ να περπατώ μέσα και έξω από την ιστορία.           

Αγαπώ να περπατώ τους νέους δρόμους που γεννάει η συνάντηση της ανάγκης και του πνεύματος.

   Αγαπώ τον ενοτριαδικό Θεό, τον άνθρωπο και την   κτίση όλη. Τον ενανθρωπήσαντα Ιησού Χριστό, τις    άκτιστες θείες Ενέργειες και την άκτιστη θεία Ουσία.   Αγαπώ το γεγονός της υπόστασης, το γεγονός του εκκλησιασμού, το κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν, το  χρόνο και την αιωνιότητα.

   Αγαπώ τις αναπλάσεις των θείων ερώτων και τις μεταμορφώσεις των θεανθρωπίνων ερώτων.

                                                                              Αγαπώ την Έμπνευση την μετά-ποιητική.